Lelystad | Isolatiebedrijf Berger B.V.

BRANDWERENDE DOORVOERINGEN

Het is een gegeven dat gebouwen zo brandveilig mogelijk moeten zijn. Daarom stelt het Bouwbesluit stelt tegenwoordig strenge eisen aan de mate waarin gebouwen brandwerend zijn. Die richtlijnen zijn vastgelegd in de eisen van het Bouwbesluit: ‘Weerslag tegen Brand Doorslag en Brand Overslag’ (de WBDBO-eisen). 

STRENGE EISEN

In de WBDBO-eisen is vastgelegd aan welke brandveiligheidseisen een gebouw hoort te voldoen. Zo kan zijn vastgelegd hoe lang een vloer brandwerend moet zijn, van een half uur tot zelfs meer dan twee uur. Hiermee voorkom je dat een brand zich in hoog tempo ongelimiteerd kan uitbreiden.

Diezelfde eisen gelden voor sparingen in wanden en vloeren, om doorvoeringen te maken voor leidingen, kabels, kabelgoten en kanalen. Die sparingen moeten uiteraard dezelfde mate van brandwerendheid hebben, maar dat is niet simpel.

Het brandwerend maken van doorvoeringen is een specialiteit van Isolatiebedrijf Berger BV. Wij zorgen ervoor dat jouw installaties voldoen aan de WBDBO-eisen, zodat jij je kunt richten op je eigen werkzaamheden!

UA-92872441-1