Wij zijn gevestigd in Almere

Wij zijn gevestigd in Almere

ENERGIE BESPAREN MET ONZE TECHNISCHE ISOLATIE

Naast het isoleren van de schil van een gebouw is het isoleren van technische installaties belangrijk voor het besparen van energie. Het isoleren van leidingen en luchtkanalen is een effectieve manier van energie besparen. Bovendien draagt de betreffende installatie zo bij aan de duurzaamheid van het gebouw of bedrijf.

-> Maak een afspraak

GELUIDSOVERLAST BEPERKEN

Leidingen en luchtkanalen kunnen voor de nodige geluidsoverlast zorgen in een gebouw. De juiste isolatiematerialen hebben een hoge geluidsabsorptie en verhogen naast de thermische isolatie de geluidsisolatie van de installatie.

ENERGIEVERSPILLING TEGENGAAN

Slecht of niet geïsoleerde leidingen geven energie af aan het gebouw op plaatsen en op momenten waar dat niet nodig is. Technische isolatie zorgt ervoor dat de energie zo effectief mogelijk wordt getransporteerd naar de afgiftepunten. Daarmee wordt de regelbaarheid van het klimaat verhoogd en voorkom je dat energie wordt verspild.

HOTSPOTS VOORKOMEN

Slecht geïsoleerde leidingen kunnen zogenaamde hotspots creëren. Hotspots ontstaan als slecht geïsoleerde warme leidingen in de buurt komen van een koude waterleiding. De warme leiding warmt het koude tapwater op; soms tot de temperatuurrange waar legionellabacteriën ontstaan. Door de leidingen beter te isoleren voorkom je dat hotspots ontstaan en beperk je eventuele gezondheidsrisico’s.

-> Maak een afspraak

Over de auteur

profiledesignnl administrator